Θαυματουργές Τροφές που Όσο τις Τρως, Τόσο Αδυνατίζεις

Θαυματουργές Τροφές που Όσο τις Τρως, Τόσο Αδυνατίζεις

Οι… θαυματουργές τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Ξέρουμε ότι το φαγητό θέλει μέτρο και ότι μια ισορροπημένη διατροφή με όλες τις τροφές της διατροφικής αλυσίδας θα μας χαρίσει τέλειες αναλογίες και ευεξία.

Ήξερες όμως ότι υπάρχουν και κάποιες συγκεκριμένες τροφές που όσο τις τρώμε (χωρίς υπερβολές πάντα), όχι μόνο δεν παχαίνουμε αλλά αντίθετα… καίμε περισσότερες θερμίδες; Ναι ναι, καλά διάβασες, και μάλιστα τις προτείνουν όλοι οι ειδικοί και διατροφολόγοι παγκοσμίως καθώς τα οφέλη τους είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Μάθε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι 10 super foods:

1. Γκρέιπφρουτ

Επιταχύνει τον μεταβολισμό, βοηθά τον οργανισμό να κάψει το λίπος και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο χρόνο.

2. Σέλινο

Περιέχει ελάχιστες θερμίδες και αποτελείται κυρίως από νερό. Η σύνθεσή του βοηθά στο να κάψει ο οργανισμός περισσότερες θερμίδες. Φρόντισε να το συμπληρώνεις με άλλες τροφές για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

3. Δημητριακά Ολικής Αλέσεως

Πολύ πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα, παίρνουν περισσότερο χρόνο να μεταβολιστούν και έτσι κρατούν την πείνα μακριά για περισσότερο.

4. Πράσινο Τσάι

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά σημαντικά στο αδυνάτισμα. Κατανάλωσέ το σκέτο, χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.

5. Ωμέγα-3 Λιπαρά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενεργούν ως ρυθμιστής του μεταβολισμού και επηρεάζουν την ορμόνη λεπτίνη η οποία ελέγχει το πόσο γρήγορα καίγεται το λίπος. Προέρχονται από ψάρια (τόνος, σολομός, σκουμπρί, σαρδέλλες) ή με συμπληρώματα διατροφής.

6. Καφές

Η καφεΐνη κάνει την καρδιά να «τρέχει», το αίμα παίρνει περισσότερο οξυγόνο και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες.

7. Αβοκάντο

Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό και προστατεύουν το κομμάτι αυτό των κυττάρων που παράγει ενέργεια. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, επουλώνει πληγές, μειώνει το ρίσκο καρδιοπάθειας και κάνει καλό σε μάτια και μαλλιά. Κατανάλωσέ το με μέτρο.

8. Καυτερά

Οτιδήποτε έχει καυτερή, πικάντικη γεύση βοηθά στο να κάψεις γρηγορότερα θερμίδες. Προτίμησε καυτερά χωρίς ζάχαρη και λιπαρά.

9. Σπόροι Chia

Πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, επιταχύνουν τον μεταβολισμό, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιούν την γλυκαγόνη, την ορμόνη που βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος.

10. Ξηροί Καρποί Βραζιλίας

Οι γνωστοί ως brazilian nuts είναι πεντανόστιμοι και λαχταριστοί ξηροί καρποί. Όταν καταναλώνονται με μέτρο και κατά προτίμηση ανάλατοι, επιταχύνουν τον μεταβολισμό, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και προστατεύουν το ανοσοποιητικό. Κατανάλωσέ τους σε πολύ συγκεκριμένες ποσότητες.

Δημοσιεύτηκε στο mma. Σώστε σε σελιδοδείκτη το σύνδεσμο .